Information om våra smycken samt smyckesvård

OM RAW YOGAS MALA

Med största omtanke och kärlek har jag skapat dessa Malas. Varje halsband består av 108 stycken halvädelstenar av finaste kvalitet och är handknutna pärla för pärla. Mina Mala är designade och tillverkade i Sverige av mig till dig.

Längden på Malat (exkl. hänge/tofs) är:

  • ca 75cm för Mala med 6mm pärla
  • ca 98cm för Mala med 8mm pårla

PERSONLIGA MALA: Hittar du inte ditt halsband så kontaktar du mig. Vi kommer överens om vilka stenar, färger och övriga detaljer du vill ha. Ditt Mala blir unikt och är gjort för dig. Med ditt personliga Mala följer även en text som beskriver stenarnas egenskaper men även vilket mantra som viskats in när varje pärla knutits.

VAD ÄR ETT MALA OCH VARFÖR 108 PÄRLOR? Mala är Sanskrit och betyder himmelsk girlang. Kärt barn har många namn och Mala kan även kallas mala-pärlor eller böne-pärlor. I ett traditionellt mala är antalet stenar 108 stycken. Det används som ett hjälpmedel vid meditation där den som mediterar räknar pärlorna. Mina malas skapas för alla. Bär det som en accessoar för att du tycker det är ett vackert smycke. Eller för att du tror på stenarnas helande kraft och att de kan hjälpa dig på livets väg. Eller låt ditt mala påminna dig om sitt vackra budskap när du har det på dig.

ARMBAND: Unika, handgjorda armband tillverkade och designade i Sverige av Raw Yoga. Storleken på armbandet är ca 18 cm och trädda på elastisk tråd i extra hållbart material. Storleken på armbandet kan variera en aning beroende på pärlans storlek. Pärlorna är av halvädelsten och övrigt material är alltid nickelfritt.

MATERIAL & SMYCKESVÅRD: Alla smycken är handgjorda och består av 108 pärlor i halvädelsten. Detaljer i olika metallfärger kan förekomma, dessa är då nickelfria. Vissa delar av smyckets material kan vara extra delikata och kan ta skada om de inte vårdas med omtanke. Så vårda dina smycken så att de håller sig fina så länge som möjligt. Tänk även på att stenarna är ett levande material och att varje pärla har en unik form och färg. 

Tänk på att metaller missfärgas om de utsätts för fukt, vatten, parfymer, krämer och svett. Sterling silver kan gulna eller bli mörkare med tiden. Även mycket stark sol och hög luftfuktighet kan ändra metallens karaktär. Så duscha eller bada aldrig med dina smycken och tänk på att fukt och väta även sliter på tråden som pärlorna är trädda på.

Tänk även på att trots att armbanden är trädda på en extra hållbar elastisk tråd så töjs den med tiden.

När du lägger ifrån dig smycket så gör det med försiktighet. För bästa förvaring av dina smycken, välj en sval plats gärna i ett smyckeskrin.

ÅNGERRÄTT OCH REKLAMATIONER:

Som kund har du 3 veckors öppet köp. Returnering av icke felaktiga varor bekostas av kund. Ångerrätt gäller inte smycken som blivit unikt tillverkade för dig.