LENA

Vem är du och var befinner du dig i livet?

-Jag befinner mig mitt i livet och det är underbart. Jag känner att jag har ett rikt liv. Jag älskar mina barn, min pojkvän och att jag fått äran att vara bonusmormor/farmor till två flickor och en pojke.. Att krypa ner i soffan och kolla på en bra film eller att läsa högt för varandra ur en bok är mysigt. Djur och natur betyder supermycket för mig, så även vänner och kollegor – jag har ett fantastiskt jobb på Råå förskola. Jag är vegan/vegetarian och min favoritfrukost på helgen är bovetepannkakor.

Hur hittade du yogan?

-Första gången jag provade på yoga var Ashtangayogan och det var på Medborgarskolan. Jag tror att det är 30 år sedan, hos en man som hette Fritz. Sedan blev det inte mer förrän 15 år senare på Aktiverum. De senaste åren har jag varit på Helhetsakademin.

Vad innebär yogan för dig?

-I yogan känner jag mig helt fri från allting. Jag hämtar kraft och är samtidigt avslappnad när jag befinner mig på mattan. Jag känner mig i total harmoni och balans efter ett yogapass.

Vad får man när man går på dina klasser?

-Jag håller både Våga yoga (Utgår från fysisk yoga) och de lite mjukare yogaklasserna Yoga soft, Yin-yoga.

-Våga yoga är klassen som vänder sig till alla. Där kommer vi på ett pedagogiskt sätt gå igenom de vanligaste grundpositionerna i yogan vissa positioner kan vara en del utmanande och känslan att man fått jobba lite grand. Och självklart kommer det finnas med lugnare passager och avslappning under passet också.

-Yoga soft och Yin yogan står för det mjukare. Dessa klasser arbetar med stort fokus på flexibiliteten och smidigheten.

-I alla klasser kommer vi lägga stor vikt på andetaget som är en av grundstenarna till yogan. Efter en yogaklass vill jag att man ska gå därifrån avslappnad, men fylld av kraft.

Yogautbildning och erfarenhet

-Jag har yogat själv i ca 15 år och har en yogalärarutbildning i bagaget och jag är utbildad Yogalärare AyurYoga, 200h för Wivi-Anne Nyberg

Len i en vacker Krigare A. Bilden är tagen i Oxhallen!