KATARINA

VEM ÄR DU OCH VAR BEFINNER DU DIG I LIVET?

Jag heter Katarina och bor på Råå med min sambo och katt. Jag har under förra året börjat tänka om vad gäller arbete och vad jag egentligen VILL och brinner för, så nu studerar jag sidan om mitt arbete till både yinyogainstruktör & återhämtningsterapeut. Jag vill hjälpa människor att må bra!

VAD INNEBÄR YOGA FÖR DIG?

Yoga för mig är lugn i själen. En stund att få stilla tankarna ytterligare och att få bättre kroppskännedom. När jag först kom i kontakt med just yinyogan så tyckte jag att det var en för lugn yogaform för mig, jag ville ju svettas och jobba hårt på de pass jag gick på. Det var innan jag förstod yinyogans fina effekter på en smärtande kropp eller ett stressat sinne. Inom forskningen pratar man mer idag om hur en tight och spänd bindväv (fascia) kan vara orsak till smärta som man tidigare trott enbart satt i muskler och leder. I yinyogan kommer man djupare ner och jobbar med just fascia, ligament och skelett. Jag tycker det är helt fantastiskt att man numera tittar mer på andra möjligheter och behandlingsmetoder för smärta. Sen har vi såklart den stresslindrande och avslappnande effekten som så väl behövs i dagens prestationssamhälle. Sist men inte minst tycker jag yinyoga är ett fantastiskt komplement till annan träning.

VAD FÅR MAN NÄR MAN GÅR PÅ DINA KLASSER?

Jag vill förmedla lugn och inspirera andra att se yogans effekter för både kropp och själ. Vikten av att ge sig själv den tiden för återhämtning.

HUR HITTADE DU YOGAN?

Yogan hittade jag på allvar 2012 då jag ett par år tidigare varit långtidssjukskriven med ångest och stressproblematik. Yogan blev ett verktyg för mig att släppa taget och tankarna en stund. Jag började praktisera olika hathayogaformer så som hatha, hatha flow och ashtangayoga i Malmö. När jag flyttade tillbaka till Helsingborg så hittade jag Cecilia ute på piren sommaren -18 och började yoga för henne. Jag var så nöjd att jag följde med till Ramlösa på hösten.

YOGAUTBILDNING:

Yinyoga modul 1, 40 h för Magdalena Mecweld, juni 2020
Yinyoga modul 2, 25 h för Magdalena Mecweld, september 2020

ERFARENHET:

Hathayoga/ashtanga sedan 2012
Yinyoga sedan 2018