VÅRA KLASSER

Hatha Yoga- Alla nivåer

Här bygger vi upp klassens koreografi så att alla ska hänga med på ett fint sätt. Oavsett om du är ny på mattan eller van yogi så kan vi garantera att du kommer bli härligt utmanad. Yogaklassen innehåller både fysiska övningar samt meditation/avslappning. När du tränar Hatha yoga kommer du snabbt bygga upp både kroppens smidighet, styrka och balans. Vi yogar alltid till härlig musik vilket gör klassen mer levande.

Hatha yoga är ett fint komplement till både Yin & Yangklassen och vår lugnaste yogaform Chill flow. Den fungerar även utmärkt som en språngbräda för Hatha Yoga Flow.

Hatha Yoga Flow- Fortsättning

I den här klassen håller vi ett högre tempo. Vi arbetar med härliga flöden tillsammans med våra andetag och varvar det med att hålla våra positioner för att finna utrymme för reflektion, medveten närvaro eller för att helt enkelt bygga styrka. Även om klassen är en fortsättningsklass erbjuds möjlighet att backa eller hitta alternativ till rörelserna. Variationen gör klassen inspirerande och lekfull där du på kort sikt kommer bygga upp din smidighet, styrka och balans. Vi avslutar alltid denna klass med en härlig avslappning och meditation.

Yin yoga- Alla nivåer

En ljuvlig klass som väcker, mjukgör och skapar en fin rörlighet i din kropp. Yinyoga är yogan där vi på ett mjukt sätt arbetar oss in i positionerna. Vi håller dem sedan en längre tid och det är då det händer. Musklerna slappnar av och kroppen börjar istället mjuka upp kroppens bindväv (kroppens största organ). Många upplever Yin yogan som uppmjukande och smärtlindrande. Och det är en yogaform där vi lägger allt presenterande åt sidan och går rakt in i varandet istället.

I Yin yogan stillar vi kropp och sinne där vi använder meditation som ett viktigt verktyg. Positioner görs sittande och liggande. Yin yogan är ett fint komplement för dig som kör mer fysisk yoga och annan träning.

Yoga Nidra- Alla nivåer (Online)

Det här är klassen där du gör så lite som möjligt och presterar absolut ingenting. Du låter dig guidas in i Nidran som kommer ge dig en skön avslappnad och kanske till och med ge dig en god natts sömn. Förbered dig innan vi börjar med att hitta en ostörd miljö, där du känner dig trygg. Landa bekvämt på din matta eller väljer kanske hellre din säng. Ha sköna kläder på dig och kanske har du redan borstat tänderna. Gör dig helt enkelt redo för en god natts sömn!

Alla kan vara med på en Yoga Nidra klass. Lider du av post traumatisk stress eller ångest är det viktigt att du kontaktar oss innan du är med på första klassen. Det är inget farligt att vara med på en Yoga nidra klass men ibland kan den trigga igång något som du inte förväntat dig skulle komma.

Vad är Yoga nidra?

Yoga nidra, även kallad yogisk sömn är en guidad meditation och avslappningsteknik. Under Yoga nidran hamnar kroppen i total avslappning samtidigt som sinnet/medvetandet befinner sig mellan att vakenhet och sömn. I detta tillstånd tar kropp och sinne till sig det den behöver mest.

De som utövar Yoga nidra frekvent brukar uppleva en massa fina fördelar så som:

  • Minskad stress, då stresshormorna sjunker och må bra hormonerna ökar
  • Ökar din kreativitet
  • Skapar förutsättningar för bättre minne och högre fokus
  • Ökad sömnkvalitét