HANNA

Vem är du och var befinner du dig i livet?

Jag heter Hanna, och bor i Helsingborg med min 15-åriga son som jag har hos mig varannan vecka. Jag jobbar som grafisk formgivare och 3D-artist, och har gjort det i 12 år nu. Jag är väldigt kreativ och älskar att sätta igång diverse projekt. Oavsett om det rör sig om att riva och bygga om ett kök, eller nåt mindre pyssel som att brodera en liten blomma, så gör jag det ”all in” med själ och hjärta.
Jag lever ett aktivt och socialt liv. Oftast är det full fart och som fotbollsmamma är det mycket farande fram och tillbaka på matcher och cuper.
För att varva ner i livskarusellen är det ju på yogamattan jag landar såklart.

Vad innebär yogan för dig?

Yogan ger en så mycket energi, kraft och styrka. Det som inspirerar mig mest med yogan är nog dynamiken och samspelet mellan det mentala och det fysiska, kombinationen av att jobba lika mycket med det inre som det yttre. Ingenting är omöjligt att göra med sin kropp, samtidigt krävs det en mental tro och vilja för att klara av det.
För mig är yogan ett verktyg i att få balans i tillvaron, både mentalt och fysiskt.

Vad får man när man går på dina klasser?

Jag vill inspirera både mentalt och fysiskt. Mentalt genom att få dig att landa i nuet, i dig själv, på din matta och få dig att släppa allt en liten stund, med ex. ord, musik och närvaro. Fysiskt genom att få dig att våga utmana dig själv. Ge en vägledning till att våga prova, och gå djupare in i positioner som man aldrig skulle drömma om att klara…
Kan jag förmedla min energi, få någon annan att må bra, och fylla på sin energitank så har jag nått mitt mål!

Hur hittade du yogan?

Att sitta framför en dator tar hårt på kroppen och jag började löpträna för ca 6 år sedan. Mådde jättebra av detta men även löpningen sliter på kroppen, så jag hade behov av ett komplement.
Samtidigt gick jag igenom en jobbig separation och kände att jag behövde mer än bara fysisk träning, även något som byggde upp mig mentalt. Tänkte att Yogan nog kunde vara en bra idé. Mitt första yogapass var alltså ett Hot Yogapass för ca 4 år sedan, med en helt underbar instruktör, och efter det så var jag fast i Yogans värld. Sedan dess har jag yogat 2-3 gånger i veckan, mestadels ”vanlig” yoga eller poweryoga i kombination med styrkepass och löpning.

Yoga Erfarenhet

-Yogat på Filborna Arena sedan 2015
-Yogalärarutbildning, 100h på Global Yoga i Malmö, 2019

Hanna i Krigare C en kraftfull position som visar styrkan i yogan.