FÖRETAGSYOGA- ONLINE!

YOGAKLASSER FÖR PERSONALEN- EN UPPSKATTAD OCH VÄLBEHÖVLIG PAUS UNDER ARBETSDAGEN

Så kom Covid-19 och alla medarbetarna fick börja arbeta hemifrån. Allt fungerade över förväntan ända tills man insåg att hemarbetsplatsen och dess miljö inte alltid var optimal. Bristfälliga skrivbordsstolar, skrivbord, skärmar, utrymmen, ljudnivåer m.m. och så kom frågan; “Kan ni hjälpa oss?”

Självklart kan och är vi gärna delaktiga i ert arbete mot en hållbar och frisk arbetsplats för era medarbetare, även i hemmet.

HUR OCH NÄR?

Vi arbetar digitalt för en säker lösning i dessa tider. Vi kan mötas i Teams eller på Youtube alternativt om ni tillhandahåller andra digitala mötesrum. Det finns även möjlighet att köpa loss inspelade klasser som kan användas på ert intranät och nyttjas av den anställde närsomhelst under arbetsdagen.

VARFÖR?

Vi jobbar långsiktigt därför erbjuder vi ert företag ett antal yogasessioner med fokus på anspänning, avspänning varvat med rörelser mot en sund och frisk kroppshållning. Vi lägger till andningsövningar som sänker stressnivåer och ökar fokuset. En klass kan heta Shoulders stretch och fokuserar på stretch i övre del av rygg, nacke och axlar. Typiska områden att ha ont i vid många timmars enformigt arbete framför t.ex. datorn.

OFFICEYOGA- EN YOGAKLASS SOM KAN UTFÖRAS VID SKRIVBORDET

Officeyoga är vårt nya uppskattade koncept. Detta är oftast en kortare yogaklass med få utvalda positioner som är anpassade att kunna utföras sittandes vid arbetsplatsen. Även i denna form arbetar vi för att främja en hälsosam kroppshållning. Skillnaden är att den sker sittandes på kontorsstolen.

Så här tänkte Maria Danell, HR-chef, Smurfit Kappa

“För mig som HR-chef, och för Smurfit Kappa som bolag, är det viktigt att jobba brett med trivsel samt den psykosociala arbetsmiljön. Just nu är det en märklig tid för oss alla med fokus på fysiskt avstånd, men även med en många tankar och en viss oro kring det rådande läget. Därför ville jag erbjuda något som både kunde vara stressreducerande, nyttigt för stela kroppar – oavsett om man står vid en maskin i fabriken eller om man till stor del sitter hemma och jobbar i en kanske inte alltid så ergonomiskt optimal miljö – samt en positiv och energiskapande aktivitet. Jag valde då att anlita Cecilia Alm på Raw Yoga för ett antal yogasessioner online. Dessa sändes live en gång i veckan under ca en månads tid, och de sparades även ner så att alla kan ta del av dem när som helst och hur ofta som helst. Cecilia har en fantastisk förmåga att skapa klasser som passar för alla, och klasserna har varit otroligt populära. Det blev faktiskt så populärt att vi bokade in en bonusklass med särskilt fokus på avslappning och stressreduktion.

Jag kan varmt rekommendera Cecilia och Raw yoga för företag som vill bjuda sin personal på en positiv och välgörande upplevelse; oavsett om personalen är yogaproffs eller helt oerfarna.”