Emmelina

Vem är du och var befinner du dig i livet?

– Jag är sedan en tid tillbaka åter i Helsingborg, staden där jag är uppväxt. Jag arbetar med hälsokost i Helsingborg och är i naturen så ofta jag kan. Naturen är helande för mig och det där jag hittar min kraft men även där jag hämtar örter för örtmedicin. Jag drömmer om att flytta till en stuga utanför stan där jag kan odla min örtagård och plocka vilda växter i skog och mark, ha en egen liten mottagning för massage, örtmedicin och få jobba med helandet med hjälp av naturen. Och så har vi det där med konsten! Jag älskar att måla, skriva och skapa i alla naturliga former.

Vad är yogan för dig?

-Jag har yogat i hela mitt vuxna liv och använt yoga för att möta känslor, släppa stress, oro och ångest. Framförallt Yin yoga har varit ett medel för att nå lugn, glädje och avslappning. Yogan är även som en medicin för mig i min återhämtning från utmattning och depression. Och är ett fantastisk verktyg för att tona inåt, stanna upp, vila, stärka, bygga och utmana mig i att inte alltid prestera.

-Det senaste 1,5 året har jag läst Naturmedicin inom Ayurvedisk, Västerländsk samt Kinesisk medicin, och under den kinesiska terminen hade jag mitt projekt inom just Tao yoga (yin och yang yoga).

Vad får man när man går på dina klasser?

-För mig är det viktigt att göra yogan prestationsfri. Jag vill aldrig att någon ska hoppa över min klass för att de känner att de t.ex. har låg energi eller inte kan utföra det som krävs eller väldigt gärna vill göra yoga men inte orkar vara social etc. Mina klasser är tillåtande och om en deltagare känner för att ligga i barnets position under hela klassen så är det helt okej. Bara att ta sig till klassen kanske är en bedrift. Sedan har vi såklart deltagaren som gärna vill bli utmanad och det är också viktigt att möta.

YOGAUTBILDNING OCH ERFARENHET:

  • Började yoga 2008, hatha vinyasa yin kundalini
  • Yin yoga lärarutbildning, Todd Grube, 2017-2018
  • Yogainstruktör på Actic Kristianstad & Helsingborg 2017
  • Yogalärare Biskops Arnö, Uppsala 2018
Emmelina i positionen Dancers pose. Vacker siluettbild med solnedgången bakom henne.