Cecilia

VEM ÄR DU OCH VAR BEFINNER DU DIG I LIVET?

-Cecilia heter jag och driver Raw Yoga här i Helsingborg och är utbildad yogainstruktör och coach. Jag bor i Helsingborg med min familj sedan snart 10 år. Jag har ett liv som gör mig gott och varje dag försöker jag göra något som gör mig glad, som berikar mitt liv och som gör att livet känns lite extra bra. Det kan vara ett morgondopp med min man, det kan vara att lyssna på eller dansa till en riktigt bra låt eller ta en cykeltur tillsammans med mina barn. Ju enklare saker desto bättre.   Vad innebär yogan för dig?

VAD INNEBÄR YOGAN FÖR DIG?

-Yogan är min passion, min livsstil och där jag har mitt hjärta. Den har skapat mitt space och hjälpt mig att vara mer närvarande.

Varje gång jag ställer mig på mattan släpper jag allt som varit innan och allt som kan tänkas hända eller vara planerat efteråt. Jag är helt enkelt i nuet och där kommer kraften, energin och allt det som jag älskar med yogan.

VAD FÅR MAN NÄR MAN GÅR PÅ DINA KLASSER?

-Det jag känner och upplever på mattan är det jag vill förmedla till dig som kommer på klasserna. Jag tror även på helhetsupplevelsen för dig som yogar. Musik, dofter, synintryck, rörelserna och vad som sägs och inte sägs i rummet. Det är det som skapar en skön stämning och en fin upplevelse.

– Mina klasser kan upplevas som fysiskt utmanande, men jag är noggrann med att betona att det är viktigt att lyssna på kroppen. Ju mer fysisk klass det är desto mer uppskattar deltagarna när vi stannar upp för att reflektera och hämta kraft men även den härliga avslappningen på slutet. Jag tycker om humor och det kan hända att vi både fnissar och skrattar lite under mina klasser. Och så älskar jag när det börjar byggas upp tillit och förtroende mellan oss som är i rummet.

-Yogan har en förmåga att vara inkluderande, inkännande och får ofta deltagaren på mattan att vara närvarande. Det är så viktiga aspekter i våra liv och det är fantastiskt att kunna använda yogan som ett verktyg mot att må bättre både i kroppen och i själen.

HUR HITTADE DU YOGAN?

Jag har utövat yoga i snart 20 år men blev ”helt hooked” när jag testade den mer fysiska yogan Ashtanga. När jag stod där på utomhusklassen högt upp i en fantastiskt fin Shala i Thailand på mattan i 40 graders värme och svetten drypandes över hela kroppen då visste jag att det här vill jag arbeta med. En stor kontrast till min chefsroll i näringslivet där allt handlade om tempo, försäljning och prestera mer och bättre.

Där började min resa mot ett härligare liv och yoga i egen regi. Och där lärde jag mig att återigen andas. Jag menar andas på riktigt! Detta verktyg är så lättillgängligt och helt amazing men samtidigt så svårt för många av oss moderna människor.

YOGAUTBILDNING OCH ERFARENHET:

-Yogalärare på Filborna Arena i Helsingborg. (Sedan maj 2014)

-Internationellt certifierad Yogalärarutbildning (E-RYT 200, yoga Alliance)

– Yinyogautbildning (För Madeleine Enhörning, 2019)
– Yoga Nidra 40 tim (För Leelah yoga)
– Aquayogainstruktör (Bra flyt, 2018)

-Utfört Yoga sedan 1999 (Ashtanga, Hatha, Vinyasa-flow, restorative, Yin-yoga, gravidyoga och medicinsk yoga). Totalt antal timmar på Yogamattan är ca 2000 timmar

-Utbildad Bodybalanceinstruktör (Les Mills, mars 2015)

Cecilia yogar nere på Piren på Råå. Ståendes i krigare A med blicken utöver Råås vackra hamn.